Meghívó – Életigenlő Kaláka

Online előadás- és beszélgetéssorozat 
 
Életigenlő műhelybeszélgetéseket indítunk, ezzel gyakorlati útmutatót adunk, hogyan lehet az életünket életigenlő módon a hétköznapokban egyszerűen, mindenki számára elérhető eszközökkel megváltoztatni úgy, hogy a változást ne teherként, veszteségként éljük meg, hanem élményként és rövid időn belül érezzük annak jótékony hatásait.

Kollár-Klemencz László 
zenész, író, Életigenlő nagykövet 

Fű, fa, virág a konyhában 

Időpont: 2021. április 8., 17:00 – 19:00 - Helyszín: Zoom internetes felület

Előadók: 

  • Dr. Pottyondy Ákos az Ürmös Porta vezetője – Nemcsak gyógy-, hanem fűszernövény is! Gyógynövények a konyhában 
    Ákos a házunk táján leggyakrabban megtalálható gyógynövények konyhai felhasználási lehetőségeit mutatja be, valamint beszél arról is, hogy milyen gyógyhatása lehet a belőlük készült ételeknek, italoknak. Az Ürmös Porta bemutatóján rámutat arra, hogy felhasználásuk egyszerűbb, mint gondolnánk.
  • Lajtmann Csaba az Éghajlatvédelmi Szövetség elnöke – Frissítő kerti virágok fűről és fáról 
    Csaba hobbiként kezdett el foglalkozni azzal, hogy hányféle fogyasztható virág található karnyújtásnyira környezetünkben. Olyanok, amikből könnyen készíthető frissítő nemcsak a konyhában, hanem akár a közösségi rendezvények környezettudatos büféjében is.

Program: Előadás, majd beszélgetés a résztvevőkkel.

A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött. Jelentkezés ezen a felületen április 7-ig: 
https://forms.gle/ZgmBC5Wifu8L2nRk8 
Figyelem! Túljelentkezés esetén a regisztrációt előbb lezárhatjuk. 
A beszélgetés internetes felületének elérhetőségét a regisztráltaknak április 8-án küldjük el.

További információ: Horváth Kinga, MTVSZ, horvath.kinga@mtvsz.hu

Szervezők: 

Magyar Természetvédők Szövetsége – www.mtvsz.hu 
Éghajlatvédelmi Szövetség – www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu 
KlímavédDVelem - www.facebook.com/KlimaveddVelem  
Ürmös Porta - www.facebook.com/urmosporta  

A sorozat további eseményei: 

2021. április 22.: Húsmentes napot az életünkbe és az intézményekbe - jó nekem, jó neked, jó a környezetnek!   
 
Egyre többet hallani arról, hogy több szempontból is érdemes csökkentenünk húsfogyasztásunkat. Az intézményi étkezésnél bevezetett heti egy húsmentes nap rendszerszintű lépés a fenntarthatóság felé. A rendezvényen felkészítjük a vállalkozó önkénteseket, hogyan érhetik el ezt iskolákban, munkahelyeken.  
 
Előadók: 

  • Shenker-Horváth Kinga – dietetikus, táplálkozási szakember 
  • Bajor Zsófi – Mezna étterem – az AKG Általános Iskola szolgáltatója 
  • Kapitányné Sándor Szilvia – programvezető, Magyar Természetvédők Szövetsége 

2021. május 6.: Építhető közösségek  
 
Előadók:  

  • Kollár-Klemencz László, zenész, író - Miért fontos, hogy az emberek megint egymásra találjanak, bizalommal forduljanak egymáshoz és együtt kezdjék átalakítani életüket, egymás támogatásával váljanak életigenlővé?  
  • Zalatnay László, egy szervezetfejlesztőből lett önkéntes :) - Néhány csoportdinamikai törvényszerűség a sikeres közösség elindító és építő munkához, amiket könnyű megérteni és könnyű betartani. Sok jó gyakorlat és néhány nem sikerült is, a tanulság levonásához. 

A meghívó pdf formátumban innen letölthető.