Felhívás

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) elindította a 2021-2027 közötti operatív programok stratégiai környezeti vizsgálati folyamatát. A környezeti vizsgálatot végző Field Consulting Zrt-t a Magyar Természetvédők Szövetsége segíti a társadalmi részvétel megszervezésében.

A környezeti vizsgálat célja, hogy feltárja az operatív programok lehetséges környezeti hatásait, és javaslatokat tegyen a környezeti és fenntarthatósági szempontok érvényesítésére a programozási és megvalósítási folyamatban. A vizsgálatot széleskörű partnerség kíséri.

A környezeti vizsgálati folyamat első lépéseként elkészült a folyamat tematikai jelentése. A tematikai jelentés tartalmazza az értékelés tematikáját, ütemezését, a környezet védelméért felelős szervekkel való további konzultációkra vonatkozó javaslatot és a nyilvánosság tájékoztatásának, észrevételei kérésének tervezett módját.

Az SKV tematikai jelentést a következő oldalon lehet véleményezni legkésőbb december 17-ig:

https://www.palyazat.gov.hu/operatv-programok-stratgiai-krnyezeti-vizsglatnak-tematikai-jelentse

 Amennyiben kérdés van a folyamattal kapcsolatban, keress minket az opskv@mtvsz.hu címen vagy csatlakozz a https://www.facebook.com/groups/1067528254016956 speciális Facebook csoporthoz.