Buday-Malik Adrienn

Közgazdász, oktató, kutató. Az EU környezetpolitikája tématerületen végzett doktori programot. Foglalkoztatja az élhető településfejlesztés és az ezt célzó együttműködések. Tagja a magyar életciklus elemzők szakmai egyesületének, rendszeresen publikál és oktat több egyetemen is óraadóként.

Hosszú időt töltött egy informatikai nagyvállalatnál, ahol többek között az elektronikai hulladék-visszagyűjtési program megszervezése is feladata volt. 2006-ban, a doktori program keretében kezdett foglalkozni a fenntarthatóságot szolgáló kutatás-fejlesztéssel és innovációval. Az egyik regionális innovációs ügynökség igazgatóhelyetteseként 8 évet töltött ezen a területen nemzetközi közegben. A gyakorlatban is volt alkalma a fenntartható településfejlesztést képviselni: 1,5 évig egy megyei jogú város vezetését támogatta stratégiai fejlesztési vezetőként. 2015. szeptemberétől dolgozik az ÉMI Nonprofit Kft.-nél, fejlesztési igazgatóként a hazai és nemzetközi K+F+I projektek, a fenntartható és intelligens technológiák, energiahatékonyságot támogató műszaki fejlesztések és a képzési központ összefogása a feladata. Ezek mellett egy energiahatékonysági innovációs és házépítő világverseny főszervezői feladataiban is részt vállal 2019. októberéig.

Két fiú édesanyja, férje evangélikus lelkész.

Büszkeséggel tölti el, hogy egy önfenntartó kis közösségben élhet, és hogy férje munkájában osztozva orgonista-kántorként és egy szociális szövetkezet alapítójaként is része a közösség életének. A Magyarországi Evangélikus Egyház zsinatának tagja. Egyházát főként nemzetközi illetve fejlesztési területen támogatja, többek között 2015-től a Lutheránus Világszövetség pénzügyi alapjának (Endowment Fund) kuratóriumi tagjaként.