Ebédszünet, bemutatkozik a HÁZIKÓ

Bertényi Gábor

Honnan származik az étel, amit naponta háromszor magadhoz veszel? Hol termett a dió és meggy, ami a rétesben van? Hol kapirgált a tyúk (ha egyáltalán kapirgált valaha) aminek a tojásából készült a reggeli rántotta? Kinek a füstölőjében lógtak a kolbászok, mielőtt belekerültek a rakott krumpliba?

A HÁZIKÓ a valódi ízekben hisz, a szezonalitásban, a jó minőségű, egészséges élelmiszerekben. És abban is, hogy létezik teljes biztonság, átláthatóság és lekövethetőség az élelmiszerláncban, a vidék pedig képes fenntartható módon, magas színvonalon ellátni önmagát és a városokat.

Az AGRI KULTI 2010-2014 között kiderítette, hogy hol-mi terem a magyar vidéken és hogy mire éhes a minőségi ételekre vágyó ember. Első tapasztalatainkat termelői piacok szervezésével és működtetésével szereztük Nagymaroson (2011), Budapesten a Szimpla Kertben (2012) és Balassagyarmaton (2014), ezáltal a gyakorlatban is kipróbálva szereztünk újabb inspirációt a következő lépésekhez.

2014-ben elindítottuk a HÁZIKÓ-t, amiben az összes tudásunk benne van. A Házikó egyedülálló vidékfejlesztési koncepció, amely egyúttal az egyetlen hazai szereplő az agro-szociális szektorban, amely jól ismert márkává tudott válni úgy, hogy közben kompromisszumok nélkül megőrizte társadalmi, környezeti és minőségbeli alapelveit. A HÁZIKÓ behozza a vidéket a fővárosba: kizárólag a saját minősítési rendszerünkkel ellenőrzött termelő-partnerekkel, hazai alapanyagokkal dolgozunk. Így készítünk csúcsminőségű ételeket a városi fogyasztónak. Vidékfejlesztés, batyuba töltve, üzleti alapon.

2017-ben újra szintet lépünk az átláthatóságban: forradalmian új, közösségi alapú minősítési és információs rendszert dolgozunk ki. Minden tudásunkat megosztjuk veled, cserébe arra kérünk, vegyél részt a minősítésben. Mire éhes a városi fogyasztó? Mire van szüksége az alapanyagban hívő főszakácsnak? Hol terem a vidék legjava? Tényleg a legjava? Kóstolj, értékelj, látogass termelőket, gazdaságokat. Tudd, hogy mit eszel!

Bővebben: haziko.farm

Catering és megrendelések:

+36 20 458 92 22 (Kovács Zsuzsi)

+36 30 238 52 12 (Domján Júlia)