Állampolgári részvétel

Az április elejére tervezett “Áldott légy!” teremtésvédelmi programsorozat hatodik, és egyben utolsó alkalmát június 11-én 18 órakor rendezi meg a Párbeszéd Háza. Az eseményt EWTN katolikus televízió közvetíti.

A teremtésvédelem ökológiai és társadalmi kérdés is, mindannyiunkat érintő közügy. Joggal kívánunk tehát szót és helyet a minket is érintő döntéseknél. Hazánkban jelenleg számos alulról induló, reménykeltő közösségi kezdeményezés működik, melyek az állampolgári részvétel valamilyen formáját segítik. A lezáró alkalmon többek között az alábbi kérdéseket járják körbe a beszélgetésben résztvevők: A közéletben való részvétel azonos a (párt)politizálással? Milyen a részvétel, ami hathatós, a kölcsönös megértést és konszenzust segíti elő? Hogyan szóljunk mindazok nevében, akiknek hangja nincs vagy nem hallatszik?

A témáról Nobilis Márió atya, a Sapientia Hittudományi Főiskola oktatója, Szilvácsku Zsolt, a Szent István Egyetem Tájépítész Karának tanára, dr. Zlinszky János egyetemi docens és Sajgó Szabolcs SJ beszélgetnek a katolikus televízióban.

Csatlakozz facebook eseményhöz, és hívj meg másokat is.